Jdi na obsah Jdi na menu

Hvězda, která září, žádá, aby byla viděna. Kdybychom nebyli pohlceni sami sebou, rozuměli bychom jejímu jazyku a jejímu poselství.

Dech, oči a uši člověka musí naplnit dech, oči a uši vesmíru.

~ NIKOLA TESLA

 

fb_img_1637327394084.jpg

 

VŠECHNO JE SVĚTLO 

Neuvěřitelný rozhovor
s Nikola Teslou v roce 1899

Nikola Tesla je nepochybně jedním z nejdůležitějších vynálezců, kteří na naší planetě existovali. Zajímavé je, že i když je jedním z nejdůležitějších a vědeckých vynálezců v historii civilizace, je také nejvíce chybějící v historických knihách. 

Rozhovory s Teslou jsou extrémně vzácné, ale ty, které máme k dispozici, nabízejí velké pochopení mysli brilantního vědce, jehož cílem bylo dát lidem po celém světě neomezenou volnou moc. 

Jeden z rozhovorů, ke kterým máme přístup, je od novináře Johna Smithe, který zanechal pro potomky jednu ze svých frází:

 

Všechno je světlo. V jednom z jeho paprsků je osud národů, každý národ má svůj vlastní paprsek v tom velkém zdroji světla, který vidíme, jako Slunce.

A pamatujte, že neexistuje člověk, který by existoval a který by nezemřel! 

 

Zde je rozhovor, který vědec Nikola Tesla poskytl časopisu "Nesmrtelnost" ve své laboratoři v Colorado Springs v roce 1899:

Novinář: Pane Teslo, získal jste slávu člověka, který se zapojil do kosmických procesů. Kdo jste, pane Teslo?

TESLA: To je zajímavá otázka, pane Smithi, a já se vám pokusím dát správnou odpověď.

NOVINÁŘ: Říká se, že jste ze země Chorvatsko, oblasti zvané Lika, kde spolu s lidmi rostou stromy, skály a hvězdná obloha. Říká se, že jeho rodné město je pojmenováno po květinách hory a že dům, kde se narodil, je vedle lesa a kostela.

TESLA: Opravdu všechno, co řekl, je pravda. Jsem hrdý na svůj srbský původ a svou chorvatskou vlast.

NOVINÁŘ: Futuristé říkají, že dvacáté století a jednadvacáté století se zrodily v hlavě Nikoly Tesly. Drží magnetické pole v opačném směru a zpívají hymny na indukční motor. Jeho stvořitel byl nazýván "lovcem, který zachytil světlo do svých sítí z hlubin země" a "válečníkem, který chytil oheň z nebe". Říká se, že je otcem střídavého proudu, díky němuž fyzika a chemie ovládnou polovinu světa. Průmysl ho prohlásí za svého nejvyššího světce, bankéře pro největší dobrodince. V laboratoři Nikoly Tesly byl poprvé zlomen atom. Byla vytvořena zbraň, která produkuje seismické vibrace. Tam byly objeveny černé kosmické paprsky. Pět ras se k němu bude modlit v chrámu budoucnosti, protože je naučil velkému tajemství: že prvky Empedocles mohou být napojeny životními silami éterů. 

TESLA: Ano, to jsou některé z mých nejdůležitějších objevů. Přesto jsem poražený člověk. Nedosáhl jsem největšího ze svých cílů.

Novinář: Co by to bylo za přání, pane Teslo?

TESLA: Chtěl jsem rozsvítit celou zemi. Je zde dostatek elektřiny k vytvoření druhého slunce. Světlo by se objevilo kolem rovníku, jako prstenec kolem Saturnu. Lidstvo není připraveno na velikost. V Colorado Springs jsem oplodnil zemi elektřinou. Můžeme také zalévat jiné energie, jako je pozitivní mentální energie, která se nachází v hudbě Bacha nebo Mozarta nebo ve verších velkých básníků. 

Uvnitř Země jsou energie radosti, míru a lásky,

které jsou vyjádřeny například květinou, která vyrůstá ze země, jídlem, které z ní vychází, a vším, co z ní dělá domov člověka. Strávil jsem roky hledáním způsobů, jak by tato energie mohla ovlivnit lidi.

Krása a vůně růží může být použita jako lék a sluneční paprsky jako jídlo.

Život má nekonečné množství forem a povinností vědců je najít je ve všech formách hmoty. V tomto ohledu jsou zásadní tři věci. Vše, co dělám, je hledat je. Vím, že je nenajdu, ale nevzdám se jich. 

NOVINÁŘ: Co to je?

TESLA: Jedním z problémů je jídlo.

Jaká energie, hvězdná nebo pozemská, může nakrmit hladové na Zemi?

Jakým vínem lze zalévat žízeň, aby lidé mohli povzbudit své srdce a pochopit, že jsou bohové?

Jiná věc je zničit moc zla a utrpení, v němž prochází lidský život! Někdy se vyskytují jako epidemie v hlubinách vesmíru. V tomto století se nemoc rozšířila ze Země do vesmíru. Třetí věc je: je ve vesmíru přebytek světla?

Objevil jsem hvězdu, která podle astronomických a matematických zákonů mohla zmizet a přesto se nic nezměnilo. Ta hvězda je v této galaxii. Její světlo může být vyzařováno s takovou hustotou, že se vejde do koule menší než jablko a zároveň těžší než naše sluneční soustava. Náboženství a filozofie učí, že člověk se může stát Kristem, Buddhou a Zarathustrou. 

To, co se snažím dokázat, je revoluční a téměř nepřístupné. To je to, co musí být uděláno ve vesmíru, aby se každá bytost narodila jako Kristus, Buddha nebo Zarathustra. Vím, že gravitace je nepříznivá pro všechno, co musím létat, a mým záměrem není vyrábět letová zařízení (letadla nebo rakety), ale naučit jednotlivce znovu získat vědomí na svých vlastních křídlech ... Také se snažím probudit obsaženou energii ve vzduchu. Existují hlavní zdroje energie. To, co je považováno za prázdný prostor, je pouze projevem hmoty, která není probuzená? Na této planetě, ani ve vesmíru není žádný prázdný prostor... Černé díry, o kterých astronomové mluví, jsou nejmocnějšími zdroji energie a života. 

NOVINÁŘ: Do okna vašeho pokoje v hotelu Waldorf-Astoria ve třicátém třetím patře přilétají ptáci každé ráno.

TESLA: Člověk musí být citlivý na ptáky. Je to kvůli jejich křídlům. Lidská bytost je kdysi měla skutečné a viditelné!

TESLA: Chtěl jsem letět ze střechy a spadl jsem: výpočty dětí se mohou mýlit. Nezapomeňte, že křídla mládí chtějí mít v životě všechno!

NOVINÁŘ: Byl jste někdy ženatý? Není známo, zda máte náklonnost k lásce nebo k nějaké ženě. Fotografie mladíka ukazují, že to byl atraktivní muž.

TESLA: Ano, neudělal jsem to. Existují dva úhly pohledu: buď má člověk hodně náklonnosti, nebo vůbec nic. Střední bod slouží k omlazení lidské rasy. Ženy u některých mužů vyživují a posilují svou vitalitu a ducha. Být sám dělá totéž ostatním lidem. Vybral jsem si tu druhou cestu.

NOVINÁŘ: Jeho fanoušci si stěžují, že útočí na relativitu. Zvláštní je jeho tvrzení, že hmota nemá žádnou energii. Všechno je prodchnuto energií, kde to je?

TESLA: První byla energie a pak hmota.

Novinář: Pane Teslo, je to jako když říkáte, že jste se narodil svému otci a ne sobě.

TESLA: Přesně tak! A co zrození vesmíru? Hmota je stvořena z původní a věčné energie, kterou známe jako světlo. Zářila a objevily se hvězdy, planety, člověk a všechno na Zemi i ve vesmíru. Hmota je vyjádřením nekonečných forem světla, protože energie je starší než ona.

Existují čtyři zákony stvoření

První je, že mysl nedokáže pochopit nebo matematicky změřit zdroj celého matoucího a temného spiknutí, v tomto spiknutí se hodí celý vesmír.

Druhý zákon spočívá v expanzivní temnotě, která je pravou podstatou světla, nevysvětlitelného, a je přeměněna na světlo.

Třetím zákonem je potřeba, aby se světlo stalo záležitostí světla.

Čtvrtý zákon zní: neexistuje žádný začátek ani konec; Tři předchozí zákony se vždy odehrávají a Stvoření je věčné. 

NOVINÁŘ: V nepřátelství vůči teorii relativity zacházíte tak daleko, že pořádáte konference proti svému stvořiteli na vašich narozeninových oslavách ...

TESLA: Pamatujte: prostor není zakřivený, ale lidská mysl, která nedokáže pochopit nekonečno a věčnost! Kdyby její tvůrce jasně pochopil relativitu, získal by nesmrtelnost i fyzicky, kdyby se mu to líbilo. Jsem součástí světla a je to hudba. Světlo naplňuje mých šest smyslů: vidím, slyším, cítím, cítím, dotýkám se a myslím. Přemýšlení o tom je můj šestý smysl. Světelné částice jsou písemné poznámky.

Blesk může být celá sonáta. Tisíce bleskových koulí je koncert. Pro tento koncert jsem vytvořil bleskovou kouli, kterou lze slyšet na zamrzlých vrcholcích Himalájí. O Pythagorovi a matematice, vědec nemůže a neměl by porušovat tyto dva. Čísla a rovnice jsou znaky, které označují hudbu sfér. Kdyby Einstein slyšel tyto zvuky, nevytvořil by teorii relativity. Tyto zvuky jsou poselstvím směřujícím k mysli, o které má život smysl, že vesmír existuje v dokonalé harmonii a jeho krása je příčinou a důsledkem Stvoření. 

Tato hudba je věčným cyklem hvězdné oblohy. Nejmenší hvězda dokončila kompozici a je také součástí nebeské symfonie. Tlukot srdce člověka je součástí symfonie Země. Newton se dozvěděl, že tajemství je v geometrickém uspořádání a pohybu nebeských těles. Uznal, že ve vesmíru existuje nejvyšší zákon harmonie. Zakřivený prostor je chaos, chaos není hudba. Einstein je poslem věku hluku a zuřivosti. 

Novinář: Pane Teslo, slyšíte tu hudbu?

TESLA: Slyším to pořád. Mé duchovní ucho je velké jako obloha, kterou vidíme nad námi. Zvedl jsem své přirozené ucho radarem. Podle teorie relativity se dvě rovnoběžné čáry setkají v nekonečnu. To je důvod, proč se zakřivení Einsteinova prostoru narovná. Jakmile je zvuk stvořen, trvá věčně, protože člověk může zmizet, ale stále existuje v tichu, které je největší silou člověka. Ne, nemám nic proti panu Einsteinovi. Je to velmi laskavý člověk a udělal mnoho dobrých věcí, z nichž některé se stanou součástí hudby. Napíšu vám a pokusím se vám vysvětlit, že éter existuje a že jeho částice jsou tím, co udržuje vesmír v harmonii a život ve věčnosti. 

Novinář: Řekněte mi, prosím, jaké podmínky má anděl na Zemi?

TESLA: Mám jich deset. Udržuji si dobrý pozorný záznam.

Novinář: Zdokumentuji všechna vaše slova, drahý pane Teslo.

TESLA: Prvním požadavkem je vysoké povědomí o vašem poslání a práci, kterou je třeba vykonat. Musí existovat, i když jen vágně, v prvních několika dnech. Nebuďme falešně skromní: dub ví, že je to dub, keř vedle něj, který je keř. Když mu bylo dvanáct, byl si jistý, že dorazí k Niagarským vodopádům. Od dětství jsem věděl, že většinu svých objevů získám, i když mi nebylo úplně jasné... Druhou podmínkou, kterou je třeba přizpůsobit, je odhodlání. Všechno, co jsem mohl, jsem dokončil.

Novinář: Jaká je třetí podmínka úpravy, pane Teslo?

TESLA: Průvodce pro všechny vitální a duchovní energie, které fungují. Proto očištění mnoha účinků a potřeb, které člověk má. Proto jsem nic neztratil, jen jsem vyhrál. Takže si užívám každý den a noc. Poznámka: Nikola Tesla byl šťastný muž ... Čtvrtým požadavkem je upravit fyzickou sadu s prací.

Novinář: Co tím myslíte, pane Teslo?

TESLA: Za prvé, údržba celku. Tělo člověka je dokonalý stroj. Znám svůj okruh a vím, co je pro něj dobré. Jídlo, které téměř všichni lidé jedí, je pro mě škodlivé a nebezpečné. Někdy si představuji kuchaře světa, jak se všichni spikli proti mému ... Dotkněte se mé ruky.

NOVINÁŘ: Je zima.

TESLA: Ano. Krevní oběh může být řízen a mnoho procesů v nás a kolem nás. Proč se bojíš, mladý muži?

NOVINÁŘ: Mark Twain napsal Tajemného cizince, úžasnou knihu o Satanovi, inspirovanou vámi.

TESLA: Slovo "Lucifer" je okouzlující. Pan Twain rád vtipkuje. Jako dítě jsem byl jednou uzdraven, když jsem četl jeho knihy. Když jsme se tu setkali a řekli mu to, byl tak dojatý, že plakal. Spřátelili jsme se a on často chodil do mé laboratoře. Jednou mě požádal, abych mu ukázal stroj, že vibrace způsobují pocit štěstí. Byl to jeden z těch vynálezů pro zábavu, které někdy rád dělám. Varoval jsem pana Twaina, aby nezůstával pod těmito vibracemi.

Ignoroval to a zůstal déle. Skončilo to jako raketa svírající kalhoty a vstoupila do určité místnosti. Bylo to ďábelsky vtipné, i když jsem to myslel vážně. Ale pro úpravu fyzického okruhu je kromě jídla velmi důležitý spánek. Z dlouhé a vyčerpávající práce, která vyžaduje nadlidské úsilí, by se po hodině spánku zcela zotavila.

Získal jsem schopnost zvládat spánek, usínat a probudit se v určený čas. 

Pokud udělám něco, čemu nerozumím, přinutím se přemýšlet o svém snu najít řešení. Pátou podmínkou nastavení je paměť. Snad u většiny lidí je mozek strážcem znalostí o světě a znalostí získaných životem. Můj mozek se zabývá věcmi důležitějšími než vzpomínáním, shromažďuje to, co je v daném okamžiku požadováno, tedy vše kolem nás. Musíte to jen internalizovat.

Vše, co jsme kdysi viděli, slyšeli, četli a naučili se, nás doprovází ve formě částic světla. Pro mě jsou tyto částice poslušné a soubory. Jako student jsem se zpaměti naučil Goethova Fausta, mou oblíbenou knihu, v němčině a nyní ji mohu z celého srdce recitovat. Držel jsem své vynálezy po celá léta "v mé hlavě", než jsem je provedl.

Novinář: Často zmiňujete sílu vizualizace.

TESLA: Budu muset poděkovat vizualizaci za všechno, co jsem vymyslel. Události mého života a mé vynálezy jsou skutečné před mýma očima, jako každá událost nebo článek. V mládí jsem se bál, že nebudu vědět, co to je, ale později jsem se naučil používat tuto sílu jako výjimečný talent a dar. Žárlivě živil a chránil. Také jsem provedl korekce prostřednictvím vizualizace ve většině svých vynálezů a ukončil je tak. Mentální vizualizací řeším složité matematické rovnice.

Za tento dar, který mám, obdržím vyznamenání vysokého lámy v Tibetu. Můj zrak a sluch jsou dokonalé a troufám si říci, že jsou silnější než u jiných. Slyším hrom 150 kilometrů daleko a vidím barvy na obloze, které ostatní nevidí. Toto rozšíření zraku a sluchu jsem měl od dětství. Později jsem ji rozvinul vědomě.

NOVINÁŘ: V mládí byl několikrát vážně nemocný. Je nemoc požadavkem na přizpůsobení?

TESLA: Ano. Často je to výsledek nadměrného vyčerpání nebo životní síly, ale často je to očištění mysli a těla od toxinů, které se nahromadily. Je nutné, aby člověk čas od času trpěl. Zdroj většiny nemocí je v duchu. Proto může duch vyléčit téměř všechny nemoci. Když jsem byl student, byl jsem nemocný hněvem, který zpustošil region Lika. Uzdravil jsem se, protože můj otec mi konečně dovolil studovat technologii, což byl můj život.

Iluze pro mě nebyla nemoc, ale schopnost mysli proniknout za tři dimenze Země. Celý život jsem měl iluze a přijímal jsem je jako všechny ostatní jevy, které nás obklopují. Jednou, v dětství, šel podél řeky s mým strýcem a řekl:
"Z vody se objeví pstruh, hodím kámen a řezám".
To se stalo. Vyděšený a překvapený strýc zvolal: "Vade retro, Satane!" Byl vzdělaný člověk a mluvil latinsky ... Byl jsem v Paříži, když jsem viděl smrt své matky. Na obloze, plné světla a hudby, chyběly mraky, byla to nádherná stvoření. Jeden z nich měl charakter matky, která se na mě dívala s nekonečnou láskou. Když vize zmizela, věděla jsem, že moje matka zemřela.

Novinář: Jaká je sedmá úprava, pane Teslo?

TESLA: Znalosti o tom, jak transformovat mentální a vitální energii do toho, co chceme, a dosáhnout kontroly nad všemi pocity.

Hinduisté tomu říkají Kundaliní jóga. Tyto znalosti se lze naučit, pro to, co je potřeba mnoho let, nebo mohou být také získány narozením. Většinu z nich jsem získal narozením. Jsou v nejbližším vztahu se sexuální energií, která je jednou z nejrozšířenějších ve vesmíru. Žena je největším zlodějem této energie, a tedy i duchovní síly. Vždy jsem to věděl, a proto jsem byl bdělý. Ze sebe jsem vytvořil to, co jsem chtěl: reflexní a duchovní stroj.

NOVINÁŘ: Nastavte devátý, pane Teslo?

TESLA: Dělejte, co můžete, každý den, kdykoliv, abyste nezapomněli, kdo jsme a proč jsme na Zemi. Existují mimořádní lidé, kteří bojují s nemocí, deprivací nebo společností, která jim ubližuje svou hloupostí, nepochopením, pronásledováním a dalšími problémy, které země plní. Na Zemi je mnoho padlých andělů.

NOVINÁŘ: Co je desátá adaptace?

TESLA: To je nejdůležitější. Napište do časopisu, že pan Tesla hrál. A celý život strávil hraním a bavilo ho to.

NOVINÁŘ: Pane Tesla! Ať už v souvislosti s vašimi závěry nebo vaší prací, je to hra?

TESLA: Ano, drahý chlapče. Jak moc jsem si chtěl hrát s elektřinou! Vždycky se zachvěji, když slyším příběh Řeka, který ukradl oheň. Hrozný příběh o stopách a orlech klujících na játrech. Je možné, že Zeus neměl dostatek blesků a hromů a byl poškozen zápalem? Existuje nedorozumění ...
Blesk je nejkrásnější hračka, kterou lze nalézt. Nezapomeňte ve svém textu zdůraznit, že Nikola Tesla byl prvním mužem, který objevil paprsky.

Novinář: Pane Teslo, mluvíte o andělech a jejich adaptaci na Zemi.

TESLA: Je to opravdu stejné. Může napsat následující: odvážil se vzít na sebe výsady Indry, Dia a Peruna. Představte si jednoho z těchto bohů v černé noční košili, s kloboukem a bílými bavlněnými rukavicemi, jak připravuje paprsky, požáry a zemětřesení pro elitu New Yorku!

NOVINÁŘ: Čtenáři milují humor našich novin. Mate mě to tím, že říkám, že jejich zjištění mají pro lidi obrovský přínos a že zároveň představují hru, mnozí se budou mračit.

TESLA: Vážený pane Smithi, problém je v tom, že lidé berou všechno velmi vážně. Kdyby to neudělali, byli by šťastnější a mnohem déle. Čínské přísloví říká, že ohromnost snižuje život. Ale pro čtenáře novin, aby se nemračili, vraťme se k věcem, které považují za důležité.

NOVINÁŘ: Rádi by znali vaši filozofii.

TESLA: Život je rytmus, který je třeba pochopit. Cítím rytmus, nechávám ho vést a souhlasím. Bylo to velmi pěkné a dalo mi to znalosti, které mám. Vše, co žije, je v hlubokém a nádherném vztahu: člověk a hvězdy, améby a slunce, srdce a oběh nekonečného počtu světů.

Tyto vazby jsou nerozbitné, ale mohou být krotké, usmiřitelné a začít vytvářet nové a odlišné vztahy ve světě a neporušovat staré. Znalosti pocházejí z vesmíru. Naše vize je perfektní sada. Máme dvě oči: pozemské a duchovní. Doporučuje se, aby se staly okem.

Vesmír je živý ve všech svých projevech, jako myslící zvíře. Kámen je myslící a citlivá bytost, jako jsou rostliny, zvířata a člověk. Hvězda, která září, žádá, aby byla viděna, a kdybychom nebyli sebestřední, rozuměli bychom jejímu jazyku a jejímu poselství. Dech, oči a uši člověka musí naplnit dech, oči a uši vesmíru. 

Novinář: Když to říkám, zdá se, že poslouchám buddhistické texty, slova nebo taoistickou Parazulzusu.

TESLA: Přesně tak! To znamená, že existuje obecné poznání a že existuje Pravda, kterou člověk vždy vlastnil. Podle mého pocitu a zkušenosti má Vesmír jedinou substanci a nejvyšší energii s nekonečným počtem projevů života.

Nejlepší na tom je, že objev jedné tajné přírody odhaluje druhou. Nemohou být skryty, kolem nás jsou ti, ale jsme k nim slepí a hluší. Pokud je emocionálně svážeme, přijdou k nám. Existuje spousta jablek, ale jen Newton. Potřeboval jen jedno jablko, které před ním spadlo.

Novinář: Ptám se vás na otázku, která mohla být položena na začátku tohoto rozhovoru: jaká byla pro vás elektřina, drahý pane Teslo? 

TESLA: Všechno je elektřina. První bylo světlo, nekonečný zdroj, ze kterého pochází materiál a je distribuován do všech forem, které reprezentují vesmír a Zemi se všemi aspekty života. Černá je pravou tváří Světla, jen my ji nevidíme.

Je to pozoruhodná milost pro člověka a jiné tvory. Každá z jeho částic má světlo, tepelnou, jadernou sílu, záření, chemickou, mechanickou a energii, která dosud nebyla identifikována. Má moc vytvořit Zemi s její oběžnou dráhou. Je to autentická páka Archiméda.

Novinář: Pane Teslo, jste příliš zaujatý vůči elektřině.

TESLA: Elektřina jsem. Nebo chcete-li, Já jsem světlo v lidské podobě. Vy jste také elektřina, pane Smithi, ale neuvědomujete si to.

Novinář: To je důvod, proč máte schopnost odolat jednomu milionu voltových výbojů přes vaše tělo?

TESLA: Představte si zahradníka, který je napaden bylinkami. Ve skutečnosti by to bylo šílené. Tělo člověka a mozek jsou vyrobeny z velkého množství energie. Ve mně je většina elektřiny. Energie, která je v každém člověku jiná, je to, co dělá lidské "já" nebo "duši". Pro ostatní tvory je ve své podstatě duší rostliny duše minerálů a zvířat. 

Funkce mozku a smrt se projevují ve světle. Moje oči v mládí byly černé, nyní jsou modré a s postupem času, jak se napětí mozku stává silnějším, budou blíže k cíli. Bílá je barva oblohy. Mým oknem se jednoho rána objevila bílá holubice, kterou jsem ho nakrmil. Chtěla mi říct, že umírá. Z jeho očí vycházely proudy světla. Nikdy v očích žádného tvora neviděl tolik světla jako v očích té holubice. 

NOVINÁŘ: Zaměstnanci ve vaší laboratoři mluví o zábleskech světla, ohně a blesků, ke kterým dochází, pokud jste naštvaní nebo v nějakém riziku.

TESLA: Je to psychický výboj nebo varování, abyste byli ostražití. Světlo bylo vždy na mé straně. Víte, jak jsem objevil rotující magnetické pole a indukční motor, který mě proslavil, když mi bylo 26? Jednoho letního odpoledne v Budapešti jsem se svým přítelem viděl západ slunce. Tisíce ohňů kroužily kolem tisíců planoucích barev. Vzpomněl jsem si na Fausta a recitoval jeho verše a pak, jako v mlze, jsem viděl magnetické pole a točení indukčního motoru. Viděl jsem je na slunci!

NOVINÁŘ: Hotelový servis říká, že v okamžiku blesku se obvykle izoluje v místnosti a mluví sám se sebou.

TESLA: Mluvím s bleskem a hromem.

NOVINÁŘ: S nimi? V jakém jazyce, pane Tesla?

TESLA: Většinou můj mateřský jazyk. Jazyk počítá se slovy a zvuky, zejména v poezii, takže je adekvátní. 

NOVINÁŘ: Čtenáři našeho časopisu by byli velmi vděční, kdybyste jim to vysvětlil.

TESLA: Zvuk neexistuje pouze v hromu a blesku, existuje také v transformaci jasu a barvy. Je slyšet barva. Jazyk je ze slov, což znamená, že jsou to zvuky a barvy. Všechny hromy a blesky jsou různé a mají svá jména. Některé z nich nazývám jmény těch, kteří byli v mém životě blízcí, nebo těmi, které obdivuji.

V jasu oblohy a hromu žijí moje matka, moje sestra, můj bratr Daniel, básník: Jovan Jova novic Zmaj a další lidé srbské historie. Jména jako Asisaiah, Ezechiel, Leonardo, Beethoven, Goya, Faraday, Pushkin a všechny břehy hořících ohňů a spleti blesků a hromů, které nepřestávají celou noc přinášet vzácný déšť na Zemi, hořící stromy nebo vesnice. Jsou tu blesky a hromy a jsou jasnější a mocnější, vracejí se a já vás poznávám mezi tisíci.

NOVINÁŘ: Jsou pro vás věda a poezie totéž?

TESLA: To jsou dvě oči člověka. William Blake byl učen, že vesmír se zrodil z představivosti, která je udržována a bude existovat, dokud bude na Zemi poslední člověk. Byla kolečkem, pomocí kterého astronomové dokázali sbírat hvězdy ze všech galaxií. Je to tvořivá energie identická s energií světla. 

NOVINÁŘ: Pro vás je představivost reálnější než život sám?

TESLA: Dává světlo životu. Živil jsem své myšlenky, naučil jsem se ovládat emoce, sny a vize. Vždy jsem oceňoval, jak jsem živil své nadšení. Celý život jsem strávil spoustu času v extázi. To byl zdroj mého štěstí. Během všech těch let mi to pomohlo najít práci, což stačilo na pět životů. Nejlepší je pracovat v noci, hvězdným světlem a úzkým poutem, které existuje.

Novinář: Řekl jste, že jsem, stejně jako všechny bytosti, Světlo. To mi lichotí, ale přiznám se, že tomu úplně nerozumím.

TESLA: Proč je nutné to pochopit, pane Smithi? Jen věřte. Všechno je lehké. V jednom z jeho paprsků je osud národů. Každý národ má svůj vlastní paprsek v tom velkém zdroji světla, že vidíme, že je to Slunce. A pamatujte, že neexistuje žádný člověk, který by existoval a nezemřel! Stala se světlem a jako taková stále existuje. Tajemství spočívá v tom, že částice světla obnovují svůj původní stav. 

NOVINÁŘ: To je vzkříšení!

TESLA: Raději bych ho zavolal zpět k dřívější energii. Hledám způsob, jak šetřit lidskou energii. To jsou formy světla, někdy přímo jako nebeské světlo. Nehledal jsem ji pro svůj vlastní prospěch, ale pro dobro všech. Myslím, že mé objevy usnadňují a snesitelnější život lidí a směřují lidi k duchovnosti a morálce.

NOVINÁŘ: Myslíte si, že čas může být zrušen?

TESLA: Vůbec ne, protože první charakteristikou energie je, že je transformována.
Tenhle je v neustálé transformaci, jako mraky taoistů. Je však možné využít skutečnosti, že člověk si zachovává vědomí i po pozemském životě. V každém koutě vesmíru je energie života; Jedním z nich je nesmrtelnost, jejíž původ je mimo člověka a čeká na něj.

Vesmír je duchovní, stejně jako polovina z nás. Vesmír je morálnější než my, protože neznáme jeho podstatu a neznáme, jak s ním harmonizovat náš život. Jsem vědec, věda je možná nejpohodlnější způsob, jak najít odpověď na otázku, která mě vždy pronásleduje a způsobuje, že se mé dny a noci stávají ohněm. 

NOVINÁŘ: Co je to za otázku?

TESLA: Jak mu svítí oči...! Chtěl jsem vědět, co se stane s padající hvězdou, když slunce zapadne ... Hvězdy padají jako prach nebo semínko na tento nebo jiné světy a slunce je rozptýleno v našich myslích, v životech mnoha bytostí, které se znovu zrodí jako nové světlo nebo kosmický vítr, rozptýlený v nekonečnu. Chápu, že to musí být zahrnuto do struktury vesmíru. Jde však o to, že jedna z těchto hvězd a jedno z těchto sluncí, dokonce i to nejmenší, je zachováno. 

Novinář: Ale pane Teslo, uvědomujete si, že je to nezbytné a zahrnuto do ústavy světa?

TESLA: Když se člověk stane vědomým, jeho nejvyšším cílem musí být běžet k padající hvězdě a pokusit se ji zachytit. Musí pochopit, že jeho život tím byl dán a bude zachráněn. Nakonec bude možné chytit hvězdy!

Novinář: A co se stane pak?

TESLA: Stvořitel se bude smát a říkat: "Padnou jen proto, abyste je pronásledovali a vzali."

Novinář: Není to všechno opakem kosmické bolesti, kterou tak často zmiňujete ve svých spisech? A co je to kosmická bolest?

TESLA: Ne, protože jsme na Zemi... Je to nemoc, jejíž existence drtivá většina lidí neví a která má původ v mnoha dalších nemocech, utrpení, bídě, zlu, válkách a všem ostatním, což činí lidský život absurdním a hrozným stavem. Toto onemocnění nelze zcela vyléčit, ale vědomí je méně komplikované a nebezpečné. 


Pokaždé, když byli někteří z mých blízkých a milovaných lidí zraněni, cítil jsem fyzickou bolest. Je to proto, že naše těla jsou vyrobena z podobného materiálu a naše duše je spojena s nerozbitnými vlákny. Nepochopitelný smutek, který nás někdy přemáhá, znamená, že někde na druhé straně planety zemřelo dítě nebo velkorysý člověk. 

Celý vesmír je v určitých obdobích nemocný sám sobě i nám. Zmizení hvězdy a objevení se komet nás ovlivňuje více, než si dokážeme představit. Vztahy mezi pozemskými tvory jsou ještě silnější, díky našim pocitům a myšlenkám bude květina vonět ještě krásněji nebo upadne do ticha. Musíme se těmto pravdám naučit, abychom byli uzdraveni. 

 

Lék je v našich srdcích a stejně tak v srdci zvířat, které nazýváme Vesmírem.

 

Nikola Tesla

 

Zdroj: “Everything Is Light” – The Incredible Interview With Nikola Tesla In 1899